Bezoek aan de kitfabriek

Eind februari 2015 hebben wij een bezoek gebracht aan de kitfabriek: Otto Chemie in Zuid-Duitsland. Vanuit deze fabriek komen de kokers kit naar Gebr. Snip Kitverwerking en worden zij door ons team verwerkt. Het was een lang gekoesterde wens om eens met eigen ogen te kunnen zien waar en hoe de kit wordt gefabriceerd. Dit werd in februari werkelijkheid.

Wij hebben een uitgebreide rondleiding gekregen in de fabriek. Van de grondstoffen, naar het handmatig wegen van de grondstoffen, naar het vermengen van alle grondstoffen. Wanneer de kit na uren mixen de juiste samenstelling en kleur heeft, gaat de kit in de kokers. Bijzonder was om te zien dat er nog veel handmatig gebeurd. Misschien is nog wel het meest bij gebleven hoe handmatig alle kleuren kaarten worden gemaakt door een twee tal dames. Maar ook het precies afwegen van de ingrediënten en  de vele tussentijdse controles die worden uitgevoerd. En wanneer je denkt dat dit een lopende band proces is van bij A de grondstoffen en via B en C van de band af in de kokers…. Zo werkt dat dus niet. Zeer zorgvuldig, in verschillende ruimtes, met hoge concentratie van de medewerkers wordt elke koker met zorg gevuld en in dozen verpakt. Iedere dag worden 150.000 kokers kit verpakt.

Deze dozen kit gaan vervolgens naar het iets verder gelegen distributie centrum van Otto Chemie. Een enorm centrum met hele lange en hoge stellingen. Stellingen waar tussendoor robots hun werk doen. Robots doen daar voornamelijk het werk: zij zorgen ervoor dat de bestelling klaar staat voor distrubutie. En via de distrubutie wordt de bestelling naar de klant verzonden. En zo wordt de kwalitatieve en met zorg gemaakte kit bij gebr. Snip Kitverwerking aan de Nijverheidsweg in Wervershoof afgeleverd om vervolgens te worden verwerkt in een badkamer, keuken, trap,vloer, boot, kozijn…….